Bart heeft de 24 uurs race gewonnen (samen met zijn geweldige team bestaande uit Dick Geurts, Eric Jan Wiebenga en Kees Jan Boosman)! Zie http://www.kustzeilers.nl/24uurs/index.html
                                                 

 


ORC: Dubbelslag voor de Franschman

Schipper Boosman en zijn bemanning van de Franschman sloegen dit weekend een dubbelslag; winst in de ORC 4 en de overall zege in de ORC. 'En dat met een navigator die niet kan zeilen, de hele dag zeeziek in de kajuit heeft gezeten en nooit meer mee wil. We hebben wel gewonnen, dus blijkbaar werkt de tactiek", lacht schipper Boosman. 'We zijn het Wad opgegaan en hebben het rondje om westelijk Vlieland heen gemaakt. Daarna hebben we op het IJsselmeer nog wat heen en weer gevaren. Bij elkaar hebben we 165 mijl afgelegd. Daar kwam nog wat sluiscompensatie bij en er gingen wat strafmijlen af, omdat we te laat binnen waren."

De Franschman startte in Kornwerderzand en voer eerst enkele rakken op het IJselmeer alvorens het zilte water op te zoeken. Voor de navigator was het direct al afzien: 'De kalfsteak is in het IJsselmeer beland, de krentenbol ligt in de Waddenzee en ik geloof dat ik op de Noordzee ook nog een spoor heb nagelaten, maar dat weet ik niet meer." 'Ja, een lierhendel", herinnert zijn teamgenoot zich.

'De Franschman is eigenlijk een woonboot, die ik ooit heb gebouwd en waar ik tien jaar op heb gewoond", vertelt Boosman. 'Vorig jaar heb ik er de OSTAR mee gezeild, naar Amerika en terug, en daar tweede geworden. Alles bij elkaar heeft het schip zo'n 40.000 mijl gezeild."